Afspraak maken & spreekuren

U kunt bij onze praktijk telefonisch via 073-511 1377 een afspraak maken. Vanaf januari 2021 kunt u ook online een afspraak plannen op geselecteerde spreekuren via MijnGezondheid.net of de MedGemak app.

Ga naar: Online dingen regelen

Spreekuur of visite
Voor het maken van een afspraak op het spreekuur of aanvraag voor een visite belt u bij voorkeur ‘s ochtends tussen 8:00 en 10:00 uur. Ons streven is om iedereen zo spoedig mogelijk met zijn of haar hulpvraag van dienst te kunnen zijn. Omdat we enkel deze ochtenduren reserveren voor het maken van afspraken, is er meestal op dezelfde dag nog plaats voor u. Omdat in de praktijk betere onderzoek- en behandelmogelijkheden zijn is het, ondanks uw visiteverzoek, soms beter om naar de praktijk te komen. Vraag alleen een visite aan als u te ziek bent om naar de praktijk te komen, een vervoersprobleem is geen reden om de arts te vragen bij u thuis te komen. De praktijkassistente heeft een eigen assistentespreekuur. Ook hanteren we een speciaal wrattenspreekuur voor behandelingen met stikstof.

10 minuten of meer tijd
Eén afspraak op het spreekuur duurt 10 minuten. Eén afspraak geldt voor één persoon. Hierin wordt één hulpvraag behandeld. Als u aangeeft dat er meerdere vragen te bespreken zijn, u een langer gesprek wilt of dat er een kleine (chirurgische) ingreep dient te gebeuren, dan houdt de assistente daar rekening mee in de agenda.

Reden van komst
Onze assistentes zullen u altijd vragen naar de reden van komst. Hierdoor kan de huisarts zich beter voorbereiden op het gesprek. Ook kan de assistente hierdoor inschatten of 10 minuten wellicht te krap is. U bent vrij om geen reden van komst op te geven. Wij vragen u dan wel aan te geven of u dan meer dan 10 minuten denkt nodig te hebben voor het gesprek bij de arts.

Spoed
De praktijk is op werkdagen voor spoedgevallen bereikbaar tussen 8:00 en 17:00 uur. In de avond- en nachturen, alsmede tijdens het weekend en feestdagen is de huisartsenpost  088 8765050 in Den Bosch beschikbaar voor spoedsituaties. Bij levensbedreigende situaties belt u altijd direct het alarmnummer 112.

Verhinderd?
Mocht u onverhoopt toch niet in staat zijn op de afgesproken tijd op het spreekuur te verschijnen, belt u dan tijdig de assistente om de afspraak af te zeggen. Graag ook online afspraken telefonisch afzeggen. Deze tijd kan dan weer voor iemand anders worden gereserveerd.▪️