Herhaalrecept

Online herhalen

Per januari 2021 is het mogelijk eerder voorgeschreven recepten online te bestellen. Voorwaarde is wel dat u zich heeft aangemeld voor MijnGezondheid.net (MGN). U logt dan veilig in via DigID van de overheid. Na het doorlopen van een procedure kunt u via de computer of met uw mobiele telefoon (MedGemak app) gemakkelijk medicatie herhalen.

Telefonisch herhalen

U heeft de mogelijkheid om 24 uur per dag aanvraag van recepten voor chronische medicatie via de receptenlijn te doen. U belt het praktijknummer (073-5111377) en volgt het keuze menu. Spreek duidelijk uw naam, geboortedatum, het gewenste recept en de apotheek in. Als u medicijnen heeft aan gevraagd voor 12:00 uur, dan kunt u deze de volgende dag na 16:00 uur bij uw apotheek afhalen.

Herhalen via de balie

Naast het telefonisch bestellen van recepten, kunt u ook de verpakking met etiket afgeven bij de assistente op de praktijk. 

Websites apotheken

Via de links hieronder vindt u meer informatie over openingstijden en service van apotheken waar wij veel mee samenwerken.

Apotheek het Quadraat

Jeroenbosch Apotheek

Zon Apothekers

Informatie over medicatie of bijwerkingen melden

Via de links hieronder vindt u meer informatie over veel voorkomende bijwerkingen van medicatie (Apotheek.nl) en kunt u bij (vermoeden op) bijwerkingen deze melden bij een landelijk meldpunt (Lareb.nl).

Apotheek.nl

Lareb.nl